Gombás-spárgás pite (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A gombát negyedekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a gombát rádobva, zsírjára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és fél csokor finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A spárgát darabokra vágjuk, majd sóval, cukorral és teáskanálnyi vajjal ízesített vízben, 5 percig főzzük. Lecsepegtetve félretesszük. A maradék vajjal kikent tortaformába terítjük a felengedett tésztát, megszurkáljuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 6 percig elősütjük. A spárgát, a csíkokra vágott paradicsomot és a gombát elkeverjük. A félig sült tésztára simítjuk, majd leöntjük a reszelt sajttal és a tojással elkevert tejszínnel. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk a masszát. A pitét, a sütőbe visszatolva, 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt a maradék petrezselyemzölddel megszórjuk. Tortaszerüen szeletelve, melegen vagy langyosan kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||