Gombás-spárgás pite (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 teáskanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
2 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
25 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
25 dkg zöldspárga 16 2 0 1 1 0
1 csomag mirelit vajas tészta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gombát negyedekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a gombát rádobva, zsírjára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és fél csokor finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A spárgát darabokra vágjuk, majd sóval, cukorral és teáskanálnyi vajjal ízesített vízben, 5 percig főzzük. Lecsepegtetve félretesszük. A maradék vajjal kikent tortaformába terítjük a felengedett tésztát, megszurkáljuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 6 percig elősütjük. A spárgát, a csíkokra vágott paradicsomot és a gombát elkeverjük. A félig sült tésztára simítjuk, majd leöntjük a reszelt sajttal és a tojással elkevert tejszínnel. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk a masszát. A pitét, a sütőbe visszatolva, 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt a maradék petrezselyemzölddel megszórjuk.
Tortaszerüen szeletelve, melegen vagy langyosan kínáljuk.