Gnocchi baconos sajtmártással (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
12 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megsütjük a zsályaleveleket. Az olajból kivéve félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a finomra metélt vöröshagymát, majd rádobva a kis kockára vágott bacon, ezzel is átpirítjuk. Ha túl sok zsiradék képződne alatta, a felesleget távolítsuk el. Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ráöntve a tejszínt forraljuk fel, keverjük bele a reszelt parmezán felét és ha elolvadt, forgassuk bele a gnocchit. A többi reszelt sajttal megszórva, a zsályalevélkékkel díszítve tálaljuk.