Spenótos-gombás gnocchi (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
40 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg gnocchi 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát. A kis darabokra vágott gombát a zsírjára sütjük rajta, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. Beleforgatjuk a spenótot és, ha összeesett hozzáöntjük a tejszínt, mire felforr elkészült a mártás. Elkeverjük az előírás szerint kifőzött gnocchival.
Reszelt parmezánnal bőven meghintve, frissiben tálaljuk.