Rántott kelgombóc kolbásszal töltve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
40 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük. Lecsepegtetve félre tesszük. A káposztából két evőkanálnyit kendőbe teszünk és kicsavarjuk, majd a közepébe ujjnyi vastagra szelt kolbászt téve, ismét megpréseljük. A kelgombócokat, a szokásos módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Tartármártással, tálalhatjuk, meleg előételként vagy burgonyapürével kíséretében főételnek.