Csirkecomb olívás paradicsommártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat, jobban járunk, ha csak felsőcombból készítjük, sózzuk és borsozzuk. A felhevített olajon elősütjük a húst, majd kivesszük és a zsiradékon a finomra vágott hagymaféléket és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Felöntjük a borral és elforraljuk a levét, ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, beleszórjuk a fűszereket és felforraljuk. Visszatesszük a csirkecombokat a lábasba és puhára főzzük. A főzés vége felé hozzáadjuk a feldarabolt olívát is. Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||