Tavaszi reteksaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Húsvét, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
6 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
4 csokor hónapos retek 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A retket uborkagyalun felszeleteljük, majd besózva kicsit félretesszük. Az újhagymát, a zöldjével együtt, vékony karikára vágjuk. A reszelt sajtot a tejfölbe keverjük és hozzáforgatjuk a lecsepegtetett retket és a hagymát. Hagyjuk hűtőben összeérni, tálalás előtt sóval és fehérborssal ízesítjük.