Húsvéti bárányraguleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Húsvét, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát és paprikát, majd a kis kockára vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás zsiradékon. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott répaféléket és a felkockázott zellert. Ezzel is kissé lepirítjuk, majd felöntjük liternyi vízzel. Megfűszerezzük, majdnem készre főzzük, beleszórjuk a zöldborsót és még 10 percig forraljuk. Lassan belekeverjük, az előzőleg némi levessel elkevert tejszínt és a tárkonyleveleket. Citromkarikával díszítve tálaljuk.
Ha tartalmasabb levest szeretnénk, betétnek vajgaluskát főzhetünk bele.