Húsvéti bárányraguleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Húsvét, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát és paprikát, majd a kis kockára vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás zsiradékon. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott répaféléket és a felkockázott zellert. Ezzel is kissé lepirítjuk, majd felöntjük liternyi vízzel. Megfűszerezzük, majdnem készre főzzük, beleszórjuk a zöldborsót és még 10 percig forraljuk. Lassan belekeverjük, az előzőleg némi levessel elkevert tejszínt és a tárkonyleveleket. Citromkarikával díszítve tálaljuk. Ha tartalmasabb levest szeretnénk, betétnek vajgaluskát főzhetünk bele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||