Gyúrt tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Főétel mellé, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet a gyúrótábla közepére öntjük. A liszthalom tetejébe mélyedést vájunk, amelybe beleöntjük a sóval és 1 dl vízzel felvert tojásokat. Összemorzsoljuk, mindig a kupac közepe felé terelgetve a szétfolyó tojáslét. Ha kicsik a tojások némi vizet még adhatunk hozzá, de a tészta ne legyen lágy. Ha homogén masszává gyúrtuk, osszuk négy kb. egyforma részre és egyenként addig gyúrjuk, amíg a tészta rugalmas állagú és csomómentes nem lesz. A tésztagolyókat olajjal vékonyan lekenve és betakarva hagyjuk egy órát pihenni. Ezután kevés lisztet felhasználva a kívánt vastagságúra nyújtjuk és szeleteljük. Ha nem használjuk fel frissiben, lisztel meghintve, langyos, szellős helyen zörgősre szárítjuk. Vászonzacskóban sokáig eltartható. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||