Gnocchi csirkepaprikás mártásban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Párolt, Főétel, Húsételek, Hajón is elkészíthető, Tejtermékek, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 tubus camping krémsajt 536 8.4 30.3 56.8 0.4 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirke 132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott hagymát, a felhevített olajon, megpirítjuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott csirkét, a kis kockára metélt paprikát és paradicsomot. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. A húst kivesszük, kicsontozzuk, a bőrét, ízlés szerint kidobjuk. A csirkedarabokat apróra vágjuk. A szaftba keverjük a tejfölt és a krémsajtot