Spagetti olivával és tenger gyümölcseivel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek, Halak és hidegvérűek, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
45 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg tenger gyümölcsei ? ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban a finomra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert megpároljuk. A tenger gyümölcseit hozzáadva összeforraljuk. Közben fűszerezzük, az felvagdalt olívát és az áttört a paradicsomkonzervet hozzákeverjük. Rövid lére forraljuk, majd az előírás szerint megfőzött spagettivel összeforgatva tálaljuk. A tányérokon parmezánnal bőven megszórva, adjuk asztalra.