Túrókrémes epertorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A túrókrémet habosra keverjük a porcukorral és a vanília kivonattal. A felforrósított tejben feloldjuk a beáztatott és kicsavart zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Kevés túrókrémet keverünk a zselatinba, majd a többi részét is hozzákeverve, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk és forma aljába fektetjük a piskótalapot és megkenjük az eperlekvárral. Félbevágott eperszemekkel körberakjuk a forma falát, a többi epret, feldarabolva, a piskótára szórjuk. Ráöntjük a túrókrémet és ha tetejét elsimítva, hűtőben hagyjuk megdermedni. Tálalás előtt a tetejét habrózsákkal, eperszemekkel és csokiforgáccsal díszítjük. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||