Tavaszi pörkölt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
4 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpirítjuk finomra vágott hagymát, majd a felkockázott pulykacombot fehéredésig sütjük rajta. Megszórjuk a paprikával és azonnal felöntjük pohárnyi vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával és majdnem puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntsünk alá. Adjuk hozzá a felkarikázott zsenge répát, a felkockázott karalábét és a zöldborsót. Főzzük készre, úgy, hogy a zöldségek még maradjanak roppanósak.
Tálaláskor szórjuk meg apróra metélt petrezselyemzölddel.
Párolt rizs illik hozzá.