Tavaszi pörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon megpirítjuk finomra vágott hagymát, majd a felkockázott pulykacombot fehéredésig sütjük rajta. Megszórjuk a paprikával és azonnal felöntjük pohárnyi vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával és majdnem puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntsünk alá. Adjuk hozzá a felkarikázott zsenge répát, a felkockázott karalábét és a zöldborsót. Főzzük készre, úgy, hogy a zöldségek még maradjanak roppanósak. Tálaláskor szórjuk meg apróra metélt petrezselyemzölddel. Párolt rizs illik hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||