Kása féle háromszög (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
igény szerint szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
25 dkg sütőmargarin 618 0 70 0.4 0 0
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1,5 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
80 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel, evőkanálnyi sóval és az olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipót csinálunk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat megkenjük a következő krémmel: 3 tojássárgáját kikeverjük a margarinnal és kevés sóval. A tésztát úgy tekerjük fel, mint a bejglit, és háromszög alakban vágjuk fel. Fél óráig állni hagyjuk, hogy megkeljen. Ne rakjuk szorosan egymás mellé, mert megdagadnak. Mielőtt beraknánk a sütőbe, megkenjük 1 tojássárgája és 1 kanál tejföl keverékével. Megszórjuk szezámmaggal, vagy reszelt sajttal, vagy köménnyel. A tepsi aljára tegyünk sütőpapírt!
A krémbe keverhetünk pizzakrémet is, és sajttal megszórva pizzás háromszöget süthetünk!