Mustáros aprópecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet lebőrözzük és kifilézzük. A csirkehúst és a burgonyát kockára vágjuk. A húskockákat sózzuk, borsozzuk és kevés olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A megmaradt sütőzsiradékban átpirítjuk a felkarikázott pórét és sárgarépát. A végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, két perc, kevergetés után, felöntjük az alaplével. Beleszórjuk a borsót és nagy lángon addig főzzük, amíg a leve, szinte, eltűnik, ezalatt a borsó megpuhul, de a répa roppanós marad. Ekkor hozzáadjuk a tejföllel simára kevert lisztet, a mustárt és a bazsalikom felét, finomra vágva, majd összeforraljuk. A mártásba keverjük a sült csirkehúst és, az időközben, bő olajban, megsütött, lecsepegtetett burgonyát. Durvára vágott bazsalikom levelekkel megszórva, frissiben tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||