Mustáros aprópecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
3 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet lebőrözzük és kifilézzük. A csirkehúst és a burgonyát kockára vágjuk. A húskockákat sózzuk, borsozzuk és kevés olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A megmaradt sütőzsiradékban átpirítjuk a felkarikázott pórét és sárgarépát. A végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, két perc, kevergetés után, felöntjük az alaplével. Beleszórjuk a borsót és nagy lángon addig főzzük, amíg a leve, szinte, eltűnik, ezalatt a borsó megpuhul, de a répa roppanós marad. Ekkor hozzáadjuk a tejföllel simára kevert lisztet, a mustárt és a bazsalikom felét, finomra vágva, majd összeforraljuk. A mártásba keverjük a sült csirkehúst és, az időközben, bő olajban, megsütött, lecsepegtetett burgonyát.
Durvára vágott bazsalikom levelekkel megszórva, frissiben tálaljuk.