Gyümölccsel töltött jércemellfilé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Kímélő, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
5 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
20 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
10 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
60 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az aszalványokat apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a, vízben beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfilét felszúrjuk, majd kívül-belül sózva a töltelékkel betöltjük. Vajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Tepsibe téve előmelegített sütőben 220 C-on 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk lehűlni, majd legalább fél napra hűtőbe tesszük. A fóliából kibontva, vékonyra szeletelve tálra rakjuk. Vörösborban párolt, lecsepegtetett és lehűtött aszalt gyümölcsöket körítjük. Főételként tálalva, adjuk melegen, burgonyapürét kínáljunk mellé.