Töltött padlizsán (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Kisebb padlizsánokat válasszunk, majd hosszában vágjuk őket félbe. A húsokat kockázzuk be, úgy, hogy a héját ne vágjuk át, sózzuk meg és hagyjuk 20 percig állni. Ezután öblítsük le és a felszínét olajjal vékonyan megkenve, süssük, előmelegített sütőben, 200 fokon, 20-25 percig. Közben készítsük el a tölteléket. A felhevített olajon pirítsuk át a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a ledarált pulyka felsőcombot (lehet más darált húst is használni), süssük fehéredésig, dobjuk rá a fűszereket és a felkockázott paradicsomot. A paradicsomok magos belsejét előzőleg nyomjuk ki. Süssük össze, végül keverjük hozzá, a padlizsánok kikapart belsejét. A masszát töltsük a padlizsánok kikapart héjába és tegyük tepsibe. Szórjuk rá, a megreszelt és összekevert sajtokat és a 200 fokos sütőbe visszatéve, süssük 20 percig vagy amíg, a sajt szép, aranybarnára nem pirul. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||