Párolt borjúcomb tejfölös mártásal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A borjúcombot bedörzsöljük sóval, borssal és az olajon körbesütjük. A beáztatott római tál aljára terítjük a felkarikázott hagymát és beleszórjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket. Szintén sózzuk, borsozzuk. A hagymarétegre tesszük az elősütött combot, melléfektetjük a rozmaringágakat, a tetejét beborítjuk a baconszeletekkel és aláöntjük a bort. Hideg sütőbe téve 200 fokon két órát sütjük. A borjút a tálból kivesszük és amíg elkészül a mártás, fólia alatt pihentetjük. A rozmaringágakat kidobjuk, a levet átöntjük a tálból egy lábaskába és a tetejéről leszedjük a felesleges zsírt, visszatesszük bele a sült hagymákat és hozzáöntjük a tejfölt. Botmixerrel áttörjük, majd összeforraljuk. A vékonyan felszeletelt húsra öntve tálaljuk. Főtt burgonyát, knédlit vagy párolt rizs adhatunk köretnek. Pikáns ízt kölcsönöz az ételnek, ha sütés előtt, egy citrom reszelt héjával is megfűszerezzük és a levével megöntözzük a húst. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||