Picadillo (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 maréknyi mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban kevergetve fehéredésig sütjük a darált marhahúst. Ha morzsás lett az állaga, hozzáadjuk az apróra vagdalt hagymát, paprikát és a chilit. Pár perc kevergetés után, beletesszük, a kézzel szétnyomkodott, paradicsomkonzervet, a paradicsompürét és a megőrölt fűszereket. Fedő alatt puhára pároljuk, de végére süssük el a levét. Az utolsó öt percben, a mazsolát is belekeverjük. A szárazon megpirított mandulalapocskákkal megszórva tálaljuk.
Hagyományosan sült burgonyával kínálják, de töltik tortillába is.