Picadillo (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban kevergetve fehéredésig sütjük a darált marhahúst. Ha morzsás lett az állaga, hozzáadjuk az apróra vagdalt hagymát, paprikát és a chilit. Pár perc kevergetés után, beletesszük, a kézzel szétnyomkodott, paradicsomkonzervet, a paradicsompürét és a megőrölt fűszereket. Fedő alatt puhára pároljuk, de végére süssük el a levét. Az utolsó öt percben, a mazsolát is belekeverjük. A szárazon megpirított mandulalapocskákkal megszórva tálaljuk. Hagyományosan sült burgonyával kínálják, de töltik tortillába is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||