Fűszeres hajdinatócsni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A hajdinát, a felforrósított olajban megpirítjuk, majd felöntjük, kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és megpároljuk. Közben a cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A főtt hajdinát, a lisztet és a többi hozzávalót, az élesztős keverékkel eldolgozzuk. Palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell, hogy kapjunk. A masszát, kevés olajban, evőkanálnyi adagokban, lepénnyé formálva, mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Szaftos húsok mellé köretnek adhatjuk, de önmagában, némi, fokhagymás tejföllel, is pompás. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||