Bécsi kocka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Karácsony, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Bécsi kocka
A töltelékhez
Bécsi kocka A lisztet a porcukorral és a sóval összeszitáljuk, majd a vajjal gyorsan elmorzsoljuk. Végül a tojást és a vaníliakivonatot hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centis lappá nyújtjuk, tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűlés után a lapot félbe vágjuk, az egyiket megkenjük a forró tölteléket, majd a másik lapot ráborítjuk és gyengéden lenyomtatjuk. Hűtőben hagyjuk lehűlni. A tetejét bevonjuk a felolvasztott csokoládéval, majd úgy díszítjük fel a dióval, hogy felvágáskor minden kockára jusson. A töltelékhez A diót szárazon pirítsuk meg, majd daráljuk le. Egy deci vizet forraljunk fel és öntsük bele, a hozzávalókat, néhányszor keverjük át és a lángot lekapcsolva, fedő alatt hagyjuk pihenni pár percig. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||