Marha rendang (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Először a fűszerkrémet készítsük el. A hozzávalókat tegyük mixerbe és a kókusztej sűrűjéből 3 evőkanálnyit hozzáadva törjük sima krémmé. Tegyük a wokba a masszát és kezdjük, kevergetve, melegíteni. Kér perc múlva öntsük hozzá a kókusztejet és forraljuk fel. A citromfüvet zúzzuk meg, majd így tegyük a wokba. A pörkölthúsnál jóval nagyobb darabokra vágott lábszárat tegyük a csendesen forró lébe. Fedő alatt, kis lángon főzzük bő órát, majd a fedőt levéve forraljuk el a levet, úgy, hogy végül a húst és a szósz maradéka kissé lepiruljon, mire elkészül, szinte teljesen száraz lesz. Ne legyünk türelmetlenek, ez egy lassan készülő étel. Párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||