Zöldségcurry (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zsú
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Bogrács, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a köményt és a koriandert, amikor pattogni kezd, tegyük rá a hagymát, a chilit. Kevergetve pároljuk meg, ha a hagyma üvegessé válik, adjuk hozzá a kockára vágott répát, cukkinit és padlizsánt. Rövid pirítás után, öntsük rá, a kézzel összetört paradicsomot, a levével együtt. Ízesítsük a többi fűszerrel és keverjük bele a borsót és a kukoricát, forraljuk rövid lére és öntsük hozzá a kókusztejet. Ha a leve túl sűrű lenne adjunk hozzá kevés vizet, ha túl híg, forraljuk még egy kicsit.
A finomra vágott korianderzölddel meghintve tálaljuk. A hideg joghurtot, külön tálkában adjuk mellé.
Ha főételnek szánjuk, párolt rizst kínáljunk mellé.
A zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk, de ügyeljünk az eltérő puhulási időkre.