Tojássaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.mesterszakacs.eu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Reggeli, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Megtisztítunk és karikára vágunk 10 kemény tojást. Simára keverjük a majonézt a tejföllel, a finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel és citrommal, cukorral, fehérborssal ízesítjük. Szükség szerint sózzuk. A tojással óvatosan összeforgatva, lehűtve, keménytojáscikkel, metélőhagymával megszórva, salátalevélen tálaljuk.