Vindaloo csirke curry (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Bálint nap, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 kávéskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
10 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 teáskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál görögszéna mag 0 ? ? ? ? ?
1.5 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kardamom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Őröljük porrá a köménymag, a fekete bors, a kardamom mag, a fahéj, a fekete mustármag és a görögszéna mag keverékét. Keverjük el a fűszerkeveréket a cukorral, a sóval, az ecettel és a cayenni borssal. A felhevített olajban pirítsuk sötétbarnára félfőre vágott hagymát, majd szűrőkanállal vegyük ki. Zúzzuk meg a hagymát botmixerrel, szükség esetén kevés vizet hozzáadva, majd ezt is keverjük a fűszerekhez. Reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért, majd pírítsuk át a sütőzsiradékon, ha kissé megbarnult keverjük bele a kurkumát és a koriandert, majd pár pillanat múlva a felkockázott csirkehúst és ezt is süssük barnára. Öntsük rá a paradicsomszószt, a fűszerkeveréket és a kockára vágott burgonyát. Fedő alatt, kis lángon főzzük puhára.
Párolt rizzsel kínáljuk.