Csípős tojás curry (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Télbratyó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Böjt, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
2 szem kardamom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon pattogtassuk ki a fűszermagokat. Keverjük hozzá a finomra vágott hagymát és kevergetve pirítsuk meg. Dobjuk rá a felnegyedelt paradicsomot és a többi fűszert. Forraljuk, amíg a paradicsom összeesik, adjunk hozzá kevés vizet és főzzük sűrű mártássá. Tegyük bele a zöldborsót, és ha megpuhult, a negyedekre vágott, előzőleg keményre főzött tojásokat. Forrósítsuk össze. Párolt basmati rizzsel vagy csapati kenyérrel tálaljuk.