Curry spenóttal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Reggeli, Böjt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Hüvelyesek, Reform konyha, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi fekete lencse 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg mungó bab 0 ? ? ? ? ?
80 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előzőleg, egy éjszakára beáztatott, mungóbabot háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. Ha egy babszem az ujjaink között könnyen szétnyomható, megfőtt. Törjük villával össze. A spenótot, két bögre vízben, főzzük puhára. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, szórjuk bele a mustármagot, a római köményt és a fekete lencsét. Amikor a mustármag pattogni kezd, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk aranybarnára. Dobjuk rá az apróra vágott paradicsomot és süssük át, majd tegyük a serpenyőbe a spenótot, ízesítsük sóval és garam masalával, pár perc főzés után adjuk hozzá a babot és néha megkeverve, még öt percig főzzük.
Csapati vagy naan kenyér kíséretében tálaljuk.