Thai marhacurry (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk a marhahúst vékony csíkokra, majd forgassuk össze a liszttel. 4 evőkanál felhevített olajban, részletekben, süssük a húst barnára, ha elkészültünk, tegyük vastag falú vaslábasba a sült csíkokat, elkeverve egy felvagdalt hagymával, a kardamommal, egy gerezd fokhagymával és a babérlevéllel. Öntsük fel, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és másfél órát süssük. A megmaradt olajban, fonnyasszunk meg, egy fej, finomra vágott hagymát hagymát, adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a többi zúzott fokhagymát és a finomra vagdosott zöld chilit. Kevergetve süssük öt percig. Szórjuk bele a curryt, a chili- és mustárport, valamint a garam masalát. Forgassuk át, majd öntsük hozzá a marhahúst, a levével együtt. Pároljuk 5 percig, majd keverjük bele, a felvágott, koriander kétharmadát. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá kevés vizet. Ha összeforrt elkészültünk. Tálaljuk, a megmaradt korianderrel megszórva és jázmin rizzsel körítve. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||