Tojáskrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Sörözés, borozás, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és villával összetörjük. A finomra vágott hagymával, a vajjal, a tejföllel és a mustárral, ízlés szerint sózva, borsozva habosra keverjük.
Pirított barnakenyérrel és paradicsomgerezdekkel tálaljuk.