Tojáskrémmel töltött zalahús (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Göngyölt, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 szem olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
12 szelet zalai felvágott 219 11.9 18.2 0.2 0 75
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a fűszerekkel, a vajjal és a tejföllel együtt botmixerrel krémesítjük. Habzsákba tesszük és csíkot nyomunk a krémből a felvágottra, majd feltekerjük. A tekercsek tetejére, a krémből, rózsát nyomunk és a közepére egy-egy olívát ültetünk.
Ha büféasztalra szánjuk, franciasaláta talpazatra tálaljuk.