Kapros csirkemell kefírrel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
3 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket kifilézzük és lapjában két szeletre vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajban, egyszer megfordítva megsütjük. A sütés vége felé rászórjuk a finomra vágott kaprot és ha a kapor illata felszáll ráöntjük a kefírt. Éppen csak felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Párolt barnarizzsel és fűszeres zöldbabbal tálaljuk.