Gabi kedvenc linzere (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Csőben sült, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, összegyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben fél-egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk és hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk. A tésztakorongok felét középen is szúrjuk ki. A lyukas korongokat kenjük le a tojásfehérjével és szórjuk meg a durvára vágott dióval. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra és 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük meg. Ha kihűlt a tészta két-két lapot baracklekvárral ragasszunk össze és a középső üregbe is töltsünk. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||