Párolt sárgarépasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Párolt, Édes, Sós, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Karikára vágjuk a megtisztított répát, sóval, ecettel és cukorral ízesített kevéske vízben roppanósra pároljuk és a levében hagyjuk kihűlni. Közben a citromlét a mustár, a só és a bors hozzáadásával kikeverjük, majd az olajjal mártássá verjük. A leszűrt répával és az apróra vagdalt petrezselyemzölddel összeforgatjuk. Lehűtve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||