Párolt sárgarépasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Párolt, Édes, Sós, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Karikára vágjuk a megtisztított répát, sóval, ecettel és cukorral ízesített kevéske vízben roppanósra pároljuk és a levében hagyjuk kihűlni.
Közben a citromlét a mustár, a só és a bors hozzáadásával kikeverjük, majd az olajjal mártássá verjük. A leszűrt répával és az apróra vagdalt petrezselyemzölddel összeforgatjuk. Lehűtve tálaljuk.