Sertésszűz édes-savanyú paprikával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Sertésszűz édes-savanyú paprikával és rizstésztával
Édes-savanyú paprika
Sertésszűz édes-savanyú paprikával és rizstésztával A fűszereket, a só kivételével, mozsárban összetörjük. A szójaszószt, a mézet és egy evőkanál olajat elkeverünk, majd beleforgatjuk a lehártyázott húst. Meghintjük a fűszerkeverékkel és jól rányomkodjuk. Fél órára félretesszük. A megmaradt olajban körben megpirítjuk, oldalanként kb egy percig, végül serpenyőstül 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8 percre, ne tovább, mert kiszárad. Amíg a hús elkészül, a rizstésztát leöntjük forrásban lévő, sós vízzel és negyed órát állni hagyjuk. Tálalás előtt lecsepegtetjük és a hús alatt maradt szafttal átforgatjuk. Tálaláskor a tányér közepére szedjük a tésztát, körberakjuk a felszeletelt hússal, majd rákanalazzuk az édes-savanyú paprikát. Édes-savanyú paprika A felhevített olajban átpárolom a félfőre vágott hagymát és a reszelt, friss gyömbért. Hozzáadom a finomra vágott chilit, előtte ízlés szerint kimagozom és a zúzott fokhagymát. Ha a fokhagyma illata felszáll, rádobom a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, lehetőleg három színűt használva. Éppen, csak átsütjük, majd ráöntjük a tejszínt és sóval, borssal fűszerezve összeforraljuk. Sült húsok mellé kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||