Cika káposzta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db savanyított káposztafej 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Langyosítsuk meg a tökmagolajat, majd keverjük bele a pirospaprikát, az őrölt köményt és borsot. Hagyjuk állni egy éjszakát, néha keverjük meg. Használhatunk más olajat is, de a hidegen sajtolt olajakat ne hevítsük túl, mert értékes anyagaikat a hő elpusztítja.
A savanyú káposztafejet vágjuk gusztusos cikkekre és az olajjal megcsepegtetve halmozzuk tálra.
Grillezett húsok, disznótoros mellé ajánlom.