Gyors, olaszos tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
40 dkg penne 350 11.5 1.5 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha összeesett hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kétszer-háromszor átkeverve összesütjük, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Összeforraljuk és nagy lángon kissé besűrítjük. Botmixerrel áttörjük. Belekeverjük a finomra vágott sonkát és a gombát, mártás sűrűségűre főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal, csipetnyi cukorral fűszerezzük. Az előírás szerint megfőzött tésztát tányérokra halmozzuk, a ragut rámerjük és reszelt parmezánnal, bővel meghintve tálaljuk.