Rákmártogatós forrón (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Mártások, Főétel előtt, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Tejtermékek, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
A tejszínt, a krémsajtot, a tejfölt keverjük el a fűszerkeverékkel és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A felengedett és lecsepegtetett rákot a felhevített olajban, pár perc alatt, süssük át, majd keverjük hozzá a tejszínes keveréket. Csak addig hagyjuk a tűzön, amíg átforrósodik. Közben ízesítsük pikánsra a lime levével. Pirítóssal, chipsszel vagy sós keksszel tálaljuk, de sült, párolt halakhoz is illik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||