Pisztrángfilé citrusos mártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Halak, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Pisztrángfilé citrusmártással
Citrusmártás
Pisztrángfilé citrusmártással A halakat filézzük ki, majd sóval és borssal szórjuk meg. Tíz perc pihentetés után hintsük meg, a filék mindkét oldalát, fátyolnyi liszttel és a felforrósított vaj-olaj keverékben süssük, két percig oldalanként. A sütésnél, kezdetben, a bőrös oldal legyen felül. A filéket a mártással megcsepegtetve, rizzsel és zsenge, párolt zöldségekkel körítve tálaljuk. Citrusmártás A citrusfélél kicsavart és átszűrt levét, a borecetet, a finomra vágott hagymát, a mustárt tegyük botmixer poharába. Keverjük jól át, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az olajat, vékony sugárban hozzáöntve, folyamatos keverés mellett dolgozzuk bele, amíg egynemű mártást kapunk. Nem csak halak mellé, hanem zöldsalátákhoz is kiváló. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||