Déli harcsafilé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zsú
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Csípős, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
2 evőkanál Kreol fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
2 dl író 300 21.5 23 1.5 0 62
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsafilét sózzuk be és hintsük meg a fűszerkeverékkel. Negyed órát hagyjuk állni, majd mártsuk az íróba és panírozzuk a gondosan összekevert lisztkeverékbe. Középforró olajban süssük mindkét oldalát aranybarnára.
Sok salátával kínáljuk.