Paprikatokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hústalan feltétek, Köretek, Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd átpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Ha a hagyma összeesett, rádobjuk, az ízlés szerint feldarabolt paprikát. Megborsozzuk és roppanósan puhára pároljuk. Ráöntjük a tejfölt és összeforraljuk. Óvatosan sózzuk, mert a bacon is sós. Önmagában párolt rizzsel vagy szárazabb baromfisültek köreteként adhatjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||