Gombás töltött paprika rántva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
8 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst kétszer annyi sós vízben felfőzzük, majd a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy felszívja a vizet. használhatunk maradék párolt rizst is. A finomra vágott hagymát és gombát az olajon zsírjára sütjük, végül a finomra metélt petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük. A kicsumázott paprikákat forrásban lévő, sós, vízben főzzük fél percig, majd csepegtessük le. A gombát, a rizst és két tojást keverjük össze és töltsük a paprikákba. Hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk és középforró olajban aranybarnára sütjük.
Párolt rizzsel és metélőhagymával bőven ízesített tartármártással tálaljuk.