Gombás töltött paprika rántva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A rizst kétszer annyi sós vízben felfőzzük, majd a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy felszívja a vizet. használhatunk maradék párolt rizst is. A finomra vágott hagymát és gombát az olajon zsírjára sütjük, végül a finomra metélt petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük. A kicsumázott paprikákat forrásban lévő, sós, vízben főzzük fél percig, majd csepegtessük le. A gombát, a rizst és két tojást keverjük össze és töltsük a paprikákba. Hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk és középforró olajban aranybarnára sütjük. Párolt rizzsel és metélőhagymával bőven ízesített tartármártással tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||