Burgonyával és gombával rakott tarja diszkoszban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt tarja szélét bevagdossuk és gyengéden kiverjük. A zúzott fokhagymából, mustárból, olajból sóból és borsból készített péppel vékonyan bekenjük. A diszkoszt alufóliával és a baconszeletekkel kibéleljük. Beleterítjük a vékony karikára vágott burgonyát, befedjük a tarjaszeletekkel. A gombát és a hagymát darabokra vagdaljuk és összekeverjük a finomra metélt petrezselyemmel, majd ráhalmozzuk a hússzeletekre. Ha maradt a pépből belekeverjük a joghurtba és rákanalazzuk a gomba tetejére. A rétegeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A diszkoszt lezárjuk és bő órára, akár másfélre is, parázsba tesszük. Friss kenyérrel és salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||