Olajbogyós surimi saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.mesterszakacs.eu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Böjt, Bálint nap, Hirtelen sült, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tenyérrel megnyomott fokhagymát a vajon megsütjük, de mielőtt megbarnulna, kivesszük. Nagylángon a vajban a surimit, néhány perc alatt átsütjük és lecsepegtetve félretesszük. Közben a tojást keményre főzzük. Az ujjnyi darabokra vágott surimit, a salátamixet és a felkarikázott olajbogyót óvatosan összeforgatjuk és ízlésesen tányérokra halmozzuk. A felnegyedelt keménytojással díszítjük. Étkezéskor mindenki maga sózza, borsozza ill. ízesíti olajjal és ecettel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||