Sült csirkecomb, jóasszony módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.mesterszakacs.eu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Az egyik fel hagymát és a fokhagymagerezdeket mellédobva az olajat és két evőkanál vizet aláöntünk. A tepsit fóliával szorosan lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, a combot, szaftjával néhányszor meglocsolva, negyed óra alatt, pirosra sütjük. Közben, a raguhoz a szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a darabolt gombát és a csíkokra vágott sonkát. Amikor a gomba zsírjára sült hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát és a zöldborsót. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük a borral és ízlés szerint sózva, borsozva készre pároljuk. A csirkecombokat előmelegített tálra szedjük. A szaftjával leöntjük, a ragut mellé kanalazzuk, sült burgonyával körítjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||