Sült csirkecomb, jóasszony módra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.mesterszakacs.eu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 fél kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Az egyik fel hagymát és a fokhagymagerezdeket mellédobva az olajat és két evőkanál vizet aláöntünk. A tepsit fóliával szorosan lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, a combot, szaftjával néhányszor meglocsolva, negyed óra alatt, pirosra sütjük. Közben, a raguhoz a szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a darabolt gombát és a csíkokra vágott sonkát. Amikor a gomba zsírjára sült hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát és a zöldborsót. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük a borral és ízlés szerint sózva, borsozva készre pároljuk. A csirkecombokat előmelegített tálra szedjük. A szaftjával leöntjük, a ragut mellé kanalazzuk, sült burgonyával körítjük.