Bőrében sült, göngyölt sertéslapocka, avagy porchetta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Böjt, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Kérjük meg a hentest, hogy a bőrös sertéslapockát csontozza ki és hosszirányban bevágva nyissa szeletté. A bőrével lefelé kiterített húslapot sózzuk, borsozzuk meg és dörzsöljük bele a fűszereket, amíg a tölteléket elkészítjük, hagyjuk pihenni. 2 evőkanál felhevített olajon, pároljuk meg, a finomra vágott vöröshagymát, ha összeesett a hagyma adjuk hozzá az áttört fokhagymát és a fűszereket, majd öntsük fel, fél deci borral. Forraljuk el a bor levét és hagyjuk a masszát kihűlni. A langyos fűszerpéppel kenjük be a húslapot, majd visszahajtva a bevágott széleket, tekerjük fel szorosan és kössük át konyhai zsineggel. A megtisztított répákat vágjuk félbe és tegyük tepsibe, úgy hogy a húst rátéve, az ne érjen a tepsi aljához. Fektessük rájuk a hústekercset. A maradék olajjal kenjük be és kívülről is sózzuk, borsozzuk meg. Öntsük alá a megmaradt bort és 2 deci vizet. Tegyük a tepsit, 180 fokra, előmelegített sütőbe. Süssük 3 és fél óra hosszat, néha a szaftjával locsoljuk meg. Tálalás előtt 20 percig tartsuk fólia alatt. Tálalás előtt, ízlésünk szerint a bőrt vágjuk le, majd ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk. Fóliában sült burgonyával és zöldsalátával adhatjuk asztalra vagy, magyar ízlés szerint, párolt káposztát és rösztit kínálhatunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||