Tárkonyos, tejszínes zöldbab (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Meleg, Sós, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított és feldarabolt zöldbabot a cukorral és sóval ízesített vízben, roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük, majd a felhevített vajon átforgatjuk, ízesítjük a finomra vágott tárkonnyal, felöntjük a tejszínnel és ízlés szerint sózva, borsozva enyhe sűrűsödésig forraljuk. Grill csirke vagy vagdalt húsok mellé adjuk köretnek. Tükörtojással kitűnő böjtös étel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||