Tárkonyos, zöldséges csirke (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál tárkony 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
30 dkg mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
2 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
4 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2.5 kg csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bográcsba olajat öntünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lebőrözött, kicsontozott majd kockára vágott csirkecombot és átsütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket, a tárkony kivételével. Ha a hús elveszti a színét, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, majd felöntjük a fehérborral. Majdnem puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a mélyhűtött borsót és ha újra felforrt, felöntjük a tejszínnel, végül, beleszórjuk a tárkonyt és készre főzzük. Főtt tésztával vagy főtt burgonyával tálaljuk.