Tárkonyos, zöldséges csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A bográcsba olajat öntünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lebőrözött, kicsontozott majd kockára vágott csirkecombot és átsütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket, a tárkony kivételével. Ha a hús elveszti a színét, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, majd felöntjük a fehérborral. Majdnem puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a mélyhűtött borsót és ha újra felforrt, felöntjük a tejszínnel, végül, beleszórjuk a tárkonyt és készre főzzük. Főtt tésztával vagy főtt burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||