Flekken fűszerkeverék (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Fűszerkeverékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál hagyma granulátum ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szárított, őrölt fűszereket jól elkeverjük. Ha nagyobb mennyiségben készítjük, bádogdobozban néhány hónapig, hűvös helyen eláll. A felszeletelt, kivert húsra szórjuk és olajjal leöntve a készítményt, egy éjszakán át pácoljuk. Másnap sütjük és a húst, sütés után sózzuk.