Tárcsán sült flekken (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Tárcsa, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint Flekken fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt sertéstarját, a fűszerkeverékkel meghintve és olajjal bekenve egy éjszakán át pácoljuk. A tárcsát a tűz felett felhevítjük, majd a nagyobb darabokra vágott szalonnát ráhelyezzük és a tárcsán mozgatva a zsírját kisütjük, úgy hogy a zsír mindenütt bevonja a tárcsát és a közepén felgyűljön. A hússzeleteket a zsiradékba mártva, a tárcsa szélére húzzuk és forgatva, újból a zsírba mártva, pirosra sütjük. Ha elkészült megsózzuk.
Friss kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk.