Tárcsán sült flekken (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Tárcsa, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt sertéstarját, a fűszerkeverékkel meghintve és olajjal bekenve egy éjszakán át pácoljuk. A tárcsát a tűz felett felhevítjük, majd a nagyobb darabokra vágott szalonnát ráhelyezzük és a tárcsán mozgatva a zsírját kisütjük, úgy hogy a zsír mindenütt bevonja a tárcsát és a közepén felgyűljön. A hússzeleteket a zsiradékba mártva, a tárcsa szélére húzzuk és forgatva, újból a zsírba mártva, pirosra sütjük. Ha elkészült megsózzuk. Friss kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||