Csülkös pacal bográcsban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felkockázott szalonnát, szórjuk a bográcsba és süssük zsírjára, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Ha megpirult a hagyma, adjuk hozzá a felkockázott csülköt és a csülökcsontokat. Kevergetve süssük fehéredésig, ha mindenütt átpirult, keverjük hozzá a felkockázott paprikát, paradicsomot és a fűszereket, a pirospaprika kivételével. Ha a zöldségek összeestek, tegyük a bográcsba az előzőleg, bő két órát, előfőzött pacalt és öntsük fel a húst a pacal főzőlevével. Óvatosan főzzük, bő órányit, kevergessük, hogy ne égjen le. A főzés végén, oszlassuk el a lé tetején a pirospaprikát és forraljuk bele a szaftba. Végül öntsünk hozzá kevés vörösbort. Csípős paprikát, ki-ki a tányérjában keverjen hozzá. Kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||