Sárgabarackos báránylapocka tagine-ban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Római tál, Lassan sütött, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A lapockát vágjuk nagyobb darabokra, hintsük meg sóval és borssal, majd, a tagine aljában pirítsuk körbe a felhevített olajon. Dobjuk mellé az összetört fokhagymákat és a negyedelt hagymákat. Ezekkel is süssük össze. Adjuk hozzá az aszalt barackot, szórjuk rá a fűszereket és öntsük fel a felforrósított alaplével. Lefedve, egészen kis lángon vagy sütőben 120 fokon pároljuk két órát. Ha szükséges a levét forró alaplével pótoljuk. A végére azonban sűrű szaftja maradjon. Bulgurral vagy kuszkusszal kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||